Ratatouille

Aubergine, courgette, ui en tomaten, dit kan niet anders dan ratatouille worden. Lekker, simpel en snel om te maken.

  • Olijfolie in een pan met dikke bodem, en een paar platgeslagen tenen knoflook
  • Uitje in grove stukken snijden en in de pan doen
  • Aubergine en courgette wassen en in blokjes snijden. Ook dit gaat in de pan nu op hoog vuur alles goed doorbakken totdat alles een kleurtje krijgt.
  • Gewassen tomaten erbij (ik neem de moeite niet om ze te ontvellen maar het kan wel of neem tomaten uit blik) Je kunt een deel achterhouden om op het laatst toe te voegen
  • Provençaalse kruiden erbij: tijm, marjolein, bonenkruid, rozemarijn
  • Ik doe er nog een scheut rode wijn bij omdat ik dat toevallig over heb, naar keuze kun je ook wat citroensap, een klein beetje suiker en een pepertje voor de pit toevoegen.

Nu de pan op een laag vuur zo’n 20 minuten laten sudderen. De verse tomaten geven veel vocht af en dat mag wat inkoken dus de deksel eraf laten.

Ratatouille is van origine een stoofgerecht met vele varianten. Vaak zit er ook paprika in en worden tomaten uit blik gebruikt. Karin zet de groenten in de oven, dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar en blijven de groenten heel.

Als de groenten zacht zijn, is de ratatouille klaar. Het lekkerste is om het een paar uur te laten staan. De ratatouille kan zowel warm als koud gegeten worden. Als voor-, bij- of hoofd gerecht met brood, rijst of pasta.

Advertenties

Een Reactie op “Ratatouille

  1. Pingback: Verse makreel uit de oven | (K)eet mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s