Komkommertijd

Naast de gewone komkommer ook nog twee grondkomkommers in het pakket. Grondkomkommers? Nog nooit van gehoord Nou ja, de naam zegt het al waarschijnlijk. Ze zijn in ieder geval kleiner en hebben een stugge schil zoals augurken. Ook deze verdwijnen in een potje:

Vooraf: de komkommer/augurken goed boenen en tenminste 1 uur in een pekelbad (water met een flinke hand zout) leggen.

  • Potjes goed schoonmaken en tenminste 10 min steriliseren in kokend water met soda (in de vaatwasser kan ook, wel kijken of er geen sop is achter gebleven)
  • Komkommers in de lengte halveren en het zaad eruit scheppen; dan in blokjes snijden
  • In het potje de kruiden doen (mosterzaad, dille, heel klein gedroogd pepertje, stukje laurierblad, van alles ongeveer een halve theelepel per klein potje), schepje suiker en een schepje (zee)zout erbij
  • Potjes vullen met de augurken/komkommer en afvullen met (inmaak)azijn
  • Potjes goed sluiten en in een pan met kokend water zetten, zorg dat het potje helemaal onderstaat zonder je handen te verbranden, kook zo’n 10 minuten. Uit de pan halen zonder je vingers te verbranden en op de kop af laten koelen.

Ik vraag me af of het wel nodig is om de potjes te koken. Er is geen eenduidig recept te vinden, de een kookt de azijn en giet dat erover zoals ik bij de bietjes heb gedaan, de ander kookt de potjes. Het recept wat ik gebruikt hebt komt van http://www.1000en1smaken.nl/blog/zomers-recept-knoflook-dille-augurken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s