Nieuwe aardappelen

Bestaat er iets lekkerder dan nieuwe aardappelen? Zo gekookt in de schil smaken ze al prima. Heb je meer tijd dan kunnen ze in de oven:

Aardappelen goed afboenen
Even koken (10-15 min. afhankelijk van de grootte)
Oven voorverwarmen op 200 graden
Snij de aardappelen in gelijke stukken en doe ze in een platte ovenschaal zodat je de aardappels goed kunt uitspreiden
Rozemarijn en tijm en een paar tenen knoflook (ongepeld) door de aardappels mengen, flinke scheut olijfolie erdoor en erover

De aardappels gaan nu ongeveer 40 minuten de oven in totdat ze aan de buitenkant een bruin korstje hebben en binnenin zacht en romig zijn. Voor het opdienen de knoflook tenen eruit vissen en de zachte knoflookpulp eruit knijpen. Ik eet de aardappels met nieuwe sperziebonen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s