Salade Niçoise

Een salade Niçoise wordt meestal gemaakt van tomaten, sperziebonen, tonijn, zwarte olijven en eventueel aardappels. In deze variant gebruik ik gerookte makreel.

Vooraf: de gerookte makreel schoonmaken: vel en graten verwijderen. Nieuwe aardappels in de schil koken, sperziebonen beetgaar koken en direct af spoelen.

  • Dressing maken van: paar eetlepels yoghurt, ansjovis, beetje makreel, citroensap, peper. Goed mengen
  • De aardappels pellen en in blokjes snijden en een groot deel van de dressing door de nog warme aardappels scheppen totdat ze helemaal bedekt zijn. Afdekken en wegzetten
  • Verder voeg ik toe: de sperziebonen, de makreel, tomaten, komkommer, paprika, uien (liefst rode), ijsbergsla, zwarte olijven, peterselie en bieslook. Hiervan de helft in kleine stukjes snijden (van de komkommer en tomaat zaadlijsten verwijderen) en door de aardappels scheppen, de rest gebruiken als garnering.
  • Proef of het mengsel goed van smaak is, eventueel nog zout en peper toevoegen

Een platte schaal bedekken met mooie slabladeren, hierop het aardappelen/groente mengsel doen en garneren met de rest van de groente. Eventueel besprenkelen met olijfolie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s