Verse makreel uit de oven

Ik kende vooral de gerookte of gestoomde makreel. Deze heeft aan de buitenkant een goudgele kleur en is vacuüm verpakt. Goed te bewaren en altijd handig om in huis te hebben voor door de salade of op brood.

Deze week maakte ik voor het eerst verse makreel klaar. Super is dat. Het seizoen voor makreel is eigenlijk van oktober tot februari maar het is het hele jaar door goed verkrijgbaar. Makreel heeft van zichzelf al een volle smaak en stevige structuur, erg geschikt om te bakken, grillen, marineren of te roerbakken. Ik maak hem in de oven.

  • Vraag de visboer de makreel schoon te maken, de kop mag er aan blijven.
  • Voor gebruik de vis en vooral de buikholte goed schoonspoelen, daarna droogdeppen
  • De buikholte bestrooien met zout, (caynenne)peper, eventueel insmeren met sambal, en een scheut olijfolie
  • In de buikholte stop je verder: in ringen gesneden ui, knoflookteen, tomaat en veel verse kruiden (peterselie, selderij). Voor een oosters tintje kun je ook gember en koriander gebruiken.
  • De bovenkant van de vis schuin insnijden en er nog wat olijfolie over sprenkelen
  • Vis inpakken in aluminiumfolie: vis op de folie leggen, lange deel eroverheen slaan en afscheuren. Nu de open kanten op elkaar leggen en naar boven toe een paar keer dichtvouwen.
  • In een voorverwarmde oven (180 C) leggen en in 30 minuten gaar laten worden

Lekker met Ratatouille of bulgur of couscous salade

Advertenties

Een Reactie op “Verse makreel uit de oven

  1. Pingback: Paste pesca (pasta met vis) | (K)eet mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s