Kijk, dat is nu typisch zo’n groente die ik niet snel vers zal kopen en vooral ken uit blik. Bereiding is makkelijk zat:
Grote pan met water opzetten
Kolven van schutbladeren en ‘haren’ ontdoen
In 20 minuten gaar koken (geen zout toevoegen!)
Serveren met echte boter
(Tip voor op de BBQ: rooster de kolven (langzaam, zo’n 20 minuten) met de schutbladeren er nog aan)
Ik had mijn ene maiskolfje al op toen ik dit recept vond op deze mooie website (engels): http://localkitchenblog.com/2012/07/31/100-local-fresh-corn-herb-soup/
Natuurlijk! Je kunt bouillon trekken van de maiskolven: de maiskolven koken (zie boven); de korrels eraf snijden als ze gaar zijn, de kolven terug in de pan en zo’n 45 minuten laten trekken in het kookwater. Van deze maisbouillon verder soep maken met ui, knoflook, veel verse tuinkruiden en de maiskorrels. Klinkt heerlijk. Nu maar hopen dat er nog een keer maiskolven in het oogstaandeel zitten…
Pingback: Herfst improvisatie: maissoep | (K)eet mee
Pingback: Mais – haver soep | (K)eet mee
Pingback: Zomersoep | (K)eet mee
klinkt goed!
voor de liefhebber bij de BBQ: eerst 10 minuten koken, dan insmeren met boter-kruidenmengsel, in alufolie op de bbq, 10 minuutjes is genoeg…..
leuk blog Cathy! tot september, Annemiek