Verse vijgen uit de tuin

Ik heb heerlijke rijpe vijgen. Groot voordeel van vijgen uit eigen tuin is dat je ze kunt plukken als ze precies goed zijn. Nadeel: het zijn er maar vier en je kunt ze niet lang bewaren. Eigenlijk moet je ze dezelfde dag opeten.

Ik proef er eentje: heerlijk zacht, sappig en zoet. Nu zijn er nog maar 3.

Als je vijgen in de winkel of op de markt koop zijn ze vaak een beetje ‘laffig’. Dat kun je prima oppeppen: de vijgen kruislings opensnijden en de binnenkant vullen met zachte geitenkaas, honing en eventueel afdekken met een stukje walnoot, dit even onder de gril. Of als voorgerecht met peer, honing en rucola. Of de vijgen stoven met port.  Of…

Ik hoef helemaal niks op te peppen. Mijn vijgen zijn helemaal prima om zo op te eten. Er zijn er nog twee!

Advertenties

4 Reacties op “Verse vijgen uit de tuin

  1. Wat dacht je van…vijg door vieren snijden, blaadje basilicum en reepje rauwe ham (italiaanse prosciutto) eromheen. Op een schaal neerleggen en besprenkelen met olijfolie en balsamico-azijn. Echt verrukkelijk….!

    Suzette

  2. Of de vijgen in vieren en salade maken met rucola, stukjes peer en stukjes roquefort.. besprenkelen met mengseltje balsamico of vruchtenazijn, beetje olijfolie, wat zout en peper……… o man, het water loopt me in de mond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s