Bieten burgers


Ik weet niet of je er een echte carnivoor mee overtuigd maar qua smaak is deze bietenburger wel heel verrassend. Vegetarische  burgers zijn er in alle soorten en maten. Meestal gemaakt van peulvruchten (bv kikkererwten of bonen) alhoewel de hoeveelheid groenten vaak belachelijk weinig is. Voor deze bietenburgers gebruik ik bulgur en rode linzen (bij elkaar ongeveer 250 gram ongekookt) en 350 gram rauwe bieten.

  • Bulgur en linzen gaar koken (kan makkelijk bij elkaar in een pan)
  • In de keukenmachine: bieten (rauw), klein uitje, appel fijn maken
  • De bulgur en linzen toevoegen en goed mixen
  • In een aparte kom doen en 1 of 2 eitjes erdoor mengen en broodkruim
  • Kruiden toevoegen: zout, peper, tijm, fijngemaakt venkel-, en mosterdzaad; scheut balsamico azijn en knoflook
  • Flink kneden totdat het enigszins een samenhangend mengsel is

Het is best lastig om de goede consistentie te krijgen vandaar dat ik een ei heb toegevoegd. De truc is om het mengsel in de koelkast, tenminste een half uur op te laten stijven. In een hete pan, liefst gietijzer, bakken in olie of boter. Ik had mega burgers gemaakt van elk wel 200 gram, iets kleiner is wat makkelijker te hanteren 😉

Serveer op een broodje met sla, tomaat en zure augurken. Super!

Advertenties

Een Reactie op “Bieten burgers

  1. Pingback: (rauwe) Andijvie stamppot | (K)eet mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s