Groen, geel en paars (!) zijn de boontjes. Helaas verkleuren de paarse boontjes naar groen als ze gekookt worden, zegt de bijsluiter. Hmm is hier sprake van ‘purple-wassing?
In ieder geval vormt het met de rode tomaten, gele paprika en courgette een kleurig geheel (en een snelle, gezonde hap voor doordeweeks):
- Ik probeer de boontjes enigszins hun kleur te laten houden door ze een paar minuten te blancheren in hete bouillon (daarna direkt af spoelen met koud water
- Het kookwater gebruik ik om pasta (of rijst of aardappels) te koken
- In de wok (of een gewoon pannetje) een groenteprutje maken van: knoflook, uien, klein pepertje voor de kick, paprika, courgette en tomaten (in die volgorde)
- Als de pasta bijna klaar is de boontjes aan de groente toevoegen en meewarmen, als het te droog is kun je wat bouillon toevoegen
- Op smaak maken en opdienen { voila, klaar in 15-20 min }
De boontjes zijn inderdaad wat minder paars geworden maar nog steeds duidelijk donkerder. Ze smaken overigens net zo lekker als de rest.