Gekleurde boontjes

Groen, geel en paars (!) zijn de boontjes. Helaas verkleuren de paarse boontjes naar groen als ze gekookt worden, zegt de bijsluiter. Hmm is hier sprake van ‘purple-wassing?

In ieder geval vormt het met de rode tomaten, gele paprika en courgette een kleurig geheel (en een snelle, gezonde hap voor doordeweeks):

  • Ik probeer de boontjes enigszins hun kleur te laten houden door ze een paar minuten te blancheren in hete bouillon (daarna direkt af spoelen met koud water
  • Het kookwater gebruik ik om pasta (of rijst of aardappels) te koken
  • In de wok (of een gewoon pannetje) een groenteprutje maken van: knoflook, uien, klein pepertje voor de kick, paprika, courgette en tomaten (in die volgorde)
  • Als de pasta bijna klaar is de boontjes aan de groente toevoegen en meewarmen, als het te droog is kun je wat bouillon toevoegen
  • Op smaak maken en opdienen { voila, klaar in 15-20 min }

De boontjes zijn inderdaad wat minder paars geworden maar nog steeds duidelijk donkerder. Ze smaken overigens net zo lekker als de rest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s