Geroosterde pompoen uit de oven

Ja, het pompoen seizoen is weer begonnen. Ik kreeg zo’n fijne oranje voetbal en wat een feest sinds ik weet dat je die helemaal niet hoeft te schillen. Je hebt wel een groot scherp mes nodig en flinke spierballen. We beginnen eenvoudig met pompoen uit de oven. Later zullen de pompoensoep en curry ongetwijfeld volgen.

  • De pompoen schoonboenen en in vieren snijden
  • Verwijder het zaad met een lepel en snij de rest van de pompoen in stukken
  • Maal in een vijzel korianderzaad (ketoembar), karwij, gedroogde peper, knoflook, stukje gember en wat kaneel* door elkaar; voeg een paar eetlepels olijfolie toe en smeer met dit mengsel de stukken pompoen in
  • Leg in een enkele laag op de bakplaat, ik doe er nog wat rode ui, fetakaas en zonnebloempitten doorheen
  • In een voorwarmde hete oven (220 C) zo’n 20-30 minuten roosteren

*Er zijn ontelbare variaties qua kruiden maar met name de combinatie korianderzaad, gember en kaneel vind ik erg lekker. Salie schijnt er ook goed bij te passen.

Serveer bijvoorbeeld met linzen en een schep yoghurt.

Advertenties

2 Reacties op “Geroosterde pompoen uit de oven

  1. Pingback: Pompoen taart / vlaflop | (K)eet mee

  2. Pingback: Pastinaak | (K)eet mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s