Acili Antep Ezme (pittige Turkse tomatensalsa)

Deze tomatensalsa kun je als salade eten, als bijgerecht bij gegrild vlees of op brood. En, je kunt ‘m natuurlijk zo pittig maken als je wilt.

  • Maak ui (of lenteui), pepertje, peterselie en knoflook heel fijn in de blender
  • Snij tomaten en paprika door en schep het zaad eruit; allebei heel fijn snijden of meedraaien in de blender
  • Alles in een kom bij elkaar doen en naar smaak een beetje olijfolie, citroensap, (komijn), peper en zout erdoor doen  (erg lekker is ook granaatappelsiroop, te koop bij de Turkse winkel)

In het oorspronkelijke recept staat dat er tomatenpuree door moet maar dat vond ik niet nodig. In de koelkast is deze salsa een paar dagen houdbaar.

Advertenties

3 Reacties op “Acili Antep Ezme (pittige Turkse tomatensalsa)

  1. Pingback: Broodsmeersels | (K)eet mee

  2. Pingback: Courgette spaghetti en andere manieren om meer groenten op je bord te krijgen | (K)eet mee

  3. Pingback: Dipjes | (K)eet mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s