Fast food Broccoli

Ai, je had het je nog zo voor genomen: na de vakantie gaan we het rustiger aan doen. Geen gehaast en gestress en natuurlijk elke dag gezonde maaltijden koken. Voor je het weet loop je weer te rennen, sta je in de file of heb je vertraging gehad in een overvolle trein. Onderweg grijp je een kant en klaar maaltijd, morgen maar weer koken… Of, je bent je te buiten gegaan aan ijsjes, taart en overdadig eten en je hebt nu gewoon trek in iets gezonds en simpel.

In die gevallen is het handig om een paar recepten achter de hand te hebben waarmee je snel iets op tafel kunt zetten. Stone soup is mijn inspiratiebron hiervoor: snelle recepten met maar 5 ingrediënten.  Dit broccoli recept is er een van:

  • Een pan met dikke bodem op het vuur zetten en goed heet laten worden (je kunt olie toevoegen maar het is niet perse nodig)
  • Roosjes van de broccoli snijden en de stengel in stukjes (of alleen de roosjes gebruiken als je genoeg hebt en de stengel bewaren voor soep)
  • De broccoli wassen en met aanhangend water in de pan doen: afdekken met een deksel (het is essentieel om af te dekken zodat de onderkant van de broccoli bakt en de bovenkant gaar stoomt)
  • Na twee minuten even kijken hoe het gaat (je kunt wat boter toevoegen maar dat hoeft niet). Voeg wat gare kikkererwten toe en laat het mee warmen*
  • Ondertussen roer je een flinke lepel notenpasta, tahin (sesampasta) of pindakaas los met wat heet water
  • Check of de broccoli gaar is: als het goed is is de bovenkant nog fris groen en de onderkant mooi bruin dichtgeschroeid (als het zwart is moet je alsnog naar de winkel 😉 )
  • Schep op een bord en giet de notensaus eroverheen

* Je kunt de broccoli natuurlijk ook zonder kikkererwten en notensaus serveren als bijgerecht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.