Baba Ganoush – aubergine spread

Baba Ganoush is een bekend gerecht uit de Libanese keuken. Je maakt het zoals als hummus maar dan met aubergine in plaats van kikkererwten.

  • Rooster de aubergine eerst in zijn geheel boven de gasvlam totdat hij rondom zwart geblakerd is. Dit geeft een rokerige smaak aan het gerecht. Daarna in een voorverwarmde oven (200  C) doen totdat de aubergine van binnen helemaal zacht is. (een vork moet er makkelijk in te steken zijn.)
  • De aubergine af laten koelen en dan het vruchtvlees eruit scheppen.
  • Voeg toe: grote teen knoflook, flinke eetlepel tahin (sesampasta), citroensap, peterselie, peper en zout naar smaak (en voor de liefhebbers olijfolie).
  • Meng alles goed door elkaar en zet enige tijd in de koelkast voor het serveren.
  • Lekker als dip met pitabrood
Advertenties

3 Reacties op “Baba Ganoush – aubergine spread

  1. Pingback: Broodsmeersels | (K)eet mee

  2. Pingback: Dipjes | (K)eet mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s