Plof kip met (snij) bonen

Plof of plov is een Russische /Oezbeekse  versie van risotto. Plof wordt meestal gemaakt voor speciale gelegenheden, zoals bruiloften, waarbij grote hoeveelheden mensen komen. Er wordt dan een speciale ‘plof kok’ ingehuurd. Door het vlees eerst aan te braden en daar de rijst in te garen krijgt het gerecht een heerlijk smaak.

Er zijn ontelbare plofrecepten, deze is gemaakt van kip met bonen:

  • In een pan met dikke bodem wat knoflook fruiten
  • De kip bestrooid met peper en zout rondom braden en nog even met de deksel op de pan laten sudderen dan uit de pan halen en apart houden.  (Ik gebruik kippendijen met bot en vel er nog aan) 
  • In hetzelfde vet een grof gesnipperde ui fruiten (als je het lekker vind, kun je wat kerrie toevoegen) en rijst meebakken. (1 kopje per persoon)
  • Boontjes (sperziebonen of snijbonen) en paprika schoonmaken en in stukken van 1 – 2 cm snijden. Even meebakken met de ui en de rijst.
  • Bouillon toevoegen tot ongeveer een centimeter boven de rijst, de kip erbovenop leggen en met de deksel op een klein vuur laten sudderen totdat de rijst gaar is.

Het is lastig om alles precies op het juiste moment gaar te hebben. Je kunt de kip ook eerst helemaal gaar maken en op het laatst weer mee warmen anders is de rijst te klef en de kip nog rauw. Het vet van de kip geeft wel een lekker smeuïg resultaat, het vel kun je er later altijd nog afhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s