Fast food: Raapstelen

 Raapstelen of bladmoes is een typische voorjaarsgroente.  In juli/augustus wordt er echter opnieuw gezaaid zodat ze na een korte zomerstop nu weer verkrijgbaar zijn. 

Raapstelen kun je niet lang bewaren , zo’n twee dagen in de koelkast. Direct uit de tuin op je bord is het lekkerst en het is heel makkelijk zelf te kweken. In maart kun je al zaaien in de volle grond en bij mooi weer kun je na een paar weken al oogsten.  Mijn lente voorraad uit eigen tuin is allang op dus  ik ben erg blij met de raapstelen in het pakket. Je kunt de houdbaarheid iets verlengen door de worteltjes van de raapstelen in een kommetje water te zetten.

Raapsteel heeft een pittige wat mosterdachtige smaak waar je vele kanten mee op kunt. Vaak worden raapstelen (rauw) verwerkt in een aardappelstamppot of salades,  koken kan ook.  Je kunt zowel de steeltjes als het blad eten, alleen de worteltjes snij je eraf. 

  • Kook volkoren (spelt)pasta gaar.
  • De gewassen en gesneden raapsteeltjes door de afgegoten pasta scheppen
  • Stukjes gedroogde tomaatjes erbij en een klein scheutje room of creme fraîche.
  • Op smaak brengen met peper, zout of een beetje pesto
  • Klaar in 15 minuten en om te smullen zo lekker
Advertenties

4 Reacties op “Fast food: Raapstelen

  1. Je bent vroeg op Cathy!!

  2. Pingback: Deze week van het land | (K)eet mee

  3. Pingback: Deze week van het land | (K)eet mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s