Pastinaak

De eerste pastinaak is alweer gesignaleerd. Bij mij staan ze nog in de tuin en daar blijven ze nog even want ze kunnen prima in de winter in de grond blijven zitten (al wordt het wat lastig ze te oogsten als de grond bevroren is).

Pastinaak is een lange witte wortel. De smaak is een beetje ‘aards’, zoetig tot anijsachtig, het zit een beetje tussen winterwortel en knolselderij in. Net als winterwortel kan pastinaak zowel rauw, gekookt als gebakken worden.

Pastinaak kun je lekker combineren met aardappel, pompoen of wortel bijvoorbeeld geroosterd uit de oven (zie ook recept pompoen uit de oven). Of met aardappels, wortels en ui stampen voor de hutspot.  Je kunt ze ook heel dun in schijfjes raspen en frituren als chips. Zeker de moeite waard om eens te proberen. Er is zelfs een hele site gewijd aan pastinaak. Hier vind je mooie recepten.

Advertenties

5 Reacties op “Pastinaak

  1. Pingback: Deze week van het land | (K)eet mee

  2. Pingback: Pastinaak-aardpeersoep | (K)eet mee

  3. De link naar: hier vind je pastinaakrecepten werkt niet.

  4. Pingback: Wintersalade | (K)eet mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s