Gevulde Sweet Dumpling (pompoen)

Erg benieuwd was ik hoe deze kleine geinige groen wit gestreepte pompoentjes zouden smaken. Tijd voor een nieuw pompoen experiment. Deze keer worden ze gevuld. De zoete pompoen combineert erg goed met de scherpe gorgonzola:

  • De pompoentjes kook ik in hun geheel in een grote pan bouillon (die toch stond te trekken). In de oven kan ook. Af en toe prikken of ze al  zacht zijn.
  • Ondertussen in een apart pannetje de vulling maken: uitje of sjalotje fruiten, klein gesneden stukjes venkel, wat blokjes tomaat, verse tijm. Wat gorgonzola kaas door het warme mengsel scheppen.
  • Als de pompoentjes gaar zijn het bovenstukje eraf snijden (als je ze in hun geheel wilt vullen) of overdwars doorsnijden: de pitten verwijderen en de rest van de pulp door de vulling scheppen.
  • De vulling in de uitgeholde pompoentjes doen, eventueel nog wat kaas erbovenop en wat zonnebloempitjes
  • Nog eventjes onder de gril totdat de kaas gesmolten is en dan opdienen.
  • Je kunt de pompoentjes met schil en al eten!

Ik serveerde de pompoentjes met gekruide rijst en rucola sla.

Een toppertje.

Advertenties

Een Reactie op “Gevulde Sweet Dumpling (pompoen)

  1. Pingback: Deze week van het land | (K)eet mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s