Tofoe saté met pindasaus

Altijd grappig vind ik om te horen dat mensen niet van tofoe houden: tofoe smaakt namelijk helemaal nergens naar! So what’s not to like. Maar goed, ze hebben wel een punt. Tofoe moet je echt lekker maken, de truc is om het goed te marineren en daarna krokant te bakken. Met deze tofoe saté krijg je zelfs de meest fervente tofoe haters om.

  • Maak een pittige marinade van sojasaus; limoensap; fijngesneden uitje en verse rode peper (of sambal); knoflook, geraspte verse gember en eventueel koriander en een schepje (oer)suiker
  • Snij de tofoe in blokjes van tenminste ong. 2 cm (gebruik hiervoor stevige tofoe, ‘silk’ tofoe is minder geschikt) en meng voorzichtig met de marinade. Dek af en laat tenminste 4 uur staan. Roer af en toe om.
  • Haal de tofoe uit de marinade, veeg de kruiden eraf en dep de stukjes goed droog (marinade bewaren)
  • De gemarineerde blokjes in wat olie bakken totdat ze aan alle kanten goed krokant zijn (schep ze voorzichtig om tijdens het bakken, anders gaan ze stuk)

Bij saté hoort satésaus en dat komt mooi uit want hier kunnen we de marinade goed voor gebruiken.

  • De ui en kruiden uit de marinade aanfruiten in een beetje olie, paar eetlepels pindakaas toevoegen en even meebakken.
  • Water of melk toevoegen en flink roeren totdat de saus de juiste dikte heeft. Proef of de saus op smaak is, anders nog wat ketjap toevoegen

De gebakken tofoe aan saté prikkers rijgen en serveren met de pindasaus. Lekker met nasi of noedels en een frisse salade.

Leuke tip van de Groene Kookacademie: de stukjes rijgen op een gehalveerde citroengras stengel (sereh) en serveren in een glaasje met onderin wat glasnoedelsalade. Lekker als voorafje of op een oosters buffet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s