Shii take

shiitake kweekOp een tuinbeurs kocht ik deze kweekbak voor shii-take en kijk na een week is de eerste oogst al klaar! Wat leuk zo’n paddenstoelenkwekerij op de vensterbank. Na de oogst gaat het pakket zo’n 15 dagen in ruststand in de kelder om daarna weer geactiveerd te worden voor de volgende lading: je dompelt het substraat onder in water en zet de kweekbak weer in de vensterbank.

Shii-take zijn niet alleen ongelofelijk lekker maar ook ongelofelijk gezond. De paddenstoel van de eeuwige jeugd of ‘levenselixer ‘ wordt het ook wel genoemd. Het werkt vooral positief op het immuunsysteem dus goed voor de weerstand als je je een beetje gammel of grieperig voelt.

Shii-take kun je zowel vers als gedroogd eten. Gebruik voor het bakken vooral de hoedjes en gooi de (wat taaie) steeltjes in de soep.

Advertenties

Een Reactie op “Shii take

  1. Klopt inderdaad, niets zo gezond en lekker als een thuis geteelde shii-take.
    Dit wisten de Jappanners en Chinezen al 2000 jaar geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s