Haverzemelenpannenkoeken

001Dat levert nog eens punten op en wel op meerdere fronten dan Wordfeud of ouderwetse Scrabble. Een heel lekker alternatief voor de ochtendboterham, deze pannenkoekjes en je maakt jezelf erg populair bij je huisgenoten. Supersimpel, snel te maken en dan hebben we het er nog niet eens over gehad hoe razend gezond het is…

Eerst het recept maar even:

  • 1 ei; 1,5 eetlepel haverzemelen; 1,5 eetlepel kwark of yoghurt (en niet van de zeikerige ‘light’ variant maar gewoon volle, liefst van Demeter, je weet niet wat je proeft)
  • door elkaar roeren en in de koekenpan bakken met klein beetje boter of olie. That’s all folks!

Dit is een basisrecept, je kunt er naar believen zowel hartige als zoete dingen aan toevoegen. Ik vond ze zo al lekker: licht en een beetje crunchy.

Kennelijk is het recept van een of ander dieet want internet staat al vol mee. Niet zo gek want haverzemelen zijn oplosbare vezels: goed voor de darmwerking, geven een vol gevoel en stabiliseren je bloedsuiker zodat je minder zin hebt om te snaaien. Ideaal als je wilt afvallen. Beter nog: haverzemelen hebben een cholesterolverlagend effect en beschermen tegen hart- en vaatziekten. Het cholesterol verlagend effect is ook echt een toegestane gezondheidsclaim die op de verpakking mag worden vermeld. En dat zijn er tegenwoordig niet veel meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s