Iets hutspotterigs

peen en uienSoms moet je er even op gewezen worden dat iets een probleem is. ‘Om te voorkomen dat hutspot te nat wordt, kun je het beste de wortel en uien apart koken.’ Ojee, ja dat is ook zo, fijn dat u het even zegt. Maar als je dat doet is het dan nog wel hutspot? ‘Vervang de aardappel door witte bonen en pastinaken zodat de hutspot niet zo papperig wordt’, zegt Wikipedia (ook al). Nou, van schrik doe ik het allebei:

  • Gelijke hoeveelheid wortel en pastinaken in stukken snijden en in een pan doen met een bodem water met zout en een laurierblaadje. Gare witte bonen toevoegen (die van mij komen uit de vriezer dus koken even mee) en koken totdat de wortels gaar zijn, fijnstampen tot een stevige hutspot. Op smaak maken met mosterd of mierikswortelpuree
  • Uien in ringen snijden en in een klontje boter gaar en bruin laten worden. Bestrooien met wat bloem, dit gaar laten worden terwijl je roert en dan afblussen met een beetje bouillon. Je hebt nu een lekkere bruine (uien) saus voor bij de stamppot (anders is het te droog, ha ha)

Zonder dollen, echt lekkere combinatie met pastinaak en witte bonen. En het lijkt ook het meest op het oorspronkelijke recept, voordat de aardappel in gebruik kwam. Alleen die velletjes van de bonen tussen je tanden…. Wel zelfgekookte bonen nemen anders wordt het alsnog papperig en dat kunnen we niet hebben, natuurlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s