Rooie risotto

bietjesEen mooie gekleurde winterse twist aan risotto. Het rood komt van de biet, kidneybonen en rode wijn.

  • Eerst rooster je de rauwe biet in de oven: snij de biet in parten en besprenkel met olijfolie, knoflook en tijm. Doe in een hete oven 200-220 C tot het gaar is (dat duurt zeker 45-60 minuten). Na het roosteren het vel eraf halen en in stukjes snijden,
  • Ondertussen begin je met de risotto. Fruit een gesnipperd sjalotje in een beetje olie of boter, voeg wat kastanjechampignons toe en de risottorijst. Roer totdat de rijst wat glazig begint te worden, voeg een flinke scheut rode wijn toe en blijf roeren totdat de wijn opgenomen is.  Verder gebruik je (warme) groentebouillon.
  • Voeg lepel voor lepel groentebouillon toe, blijf roeren totdat dit is opgenomen en voeg dan de volgende lepels toe. Neem de tijd anders is de buitenkant van de rijst gaar en de binnenkant nog hard.
  • Voeg de laatste 5 minuten de kleingesneden bieten toe, de gare kidneybonen, wat zachte geitenkaas en een flinke hand fijngesneden peterselie.

Helaas, geen foto. Het is al op!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s