Griep? Kippensoep!

kippensoepKippensoep is van oudsher het huismiddel bij verkoudheid en griep. Je gaat er in ieder geval flink van zweten, je neus gaat open en niks is troostrijker dan een heerlijke soep als je je niet zo lekker voelt. In deze soep zitten ook nog eens allerlei geneeskrachtige groenten en kruiden zoals gember, peper, uien en shii-take. Nu nog iemand vinden die het voor je wil klaarmaken.

 • Je begin een avond van tevoren met een stevige, biologische kip of kippendijen. De smaak en de voedingsmiddelen trek je uit het bot dus kipfilet is geen optie. Was de kip (en hak eventueel in stukken) en doe in een flinke pan met koud water totdat de kip goed onderstaat.
 • Voeg toe: groen van prei, stuk winterwortel, ui (met schil), knoflook, peperkorrels, rode peper, stuk gemberwortel of citroengras, laurierblad, kruidnagel (eventueel wat foelie) en wat zout. Wacht tot alles tegen de kook is en zet dan op een heel laag vuur. Laat een paar (3-4) uur trekken, langer mag ook. Zet het vuur uit en laat de kip in de bouillon langzaam afkoelen (bijvoorbeeld ’s nachts).
 • Het kan zijn dat de volgende dag de bouillon bijna gelei geworden is, verwarm dan even totdat het weer vloeibaar is. Vis de kip eruit en doe de bouillon door een zeef (schep zoveel mogelijk het vet eraf) en gooi de groenten weg.
 • ‘Pluis’ de kip: haal het vlees van de botten en gooi vel en botten weg. Hou de kip even apart .
 • Voeg verse groenten toe aan de bouillon: schijfjes wortel, shii-take, bosuitjes misschien nog wat fijngesneden rode peper en gember. Op het allerlaatst wat vers gesneden peterselie, eventueel taugé en de kip meewarmen.

Gezondheid!

5 Reacties op “Griep? Kippensoep!

 1. Hoi Cathy, Dat klinkt goed, die soep! Het kippetje staat hier inmiddels rustig te pruttelen. Ben heel benieuwd! Dank je wel voor dit recept.
  met vriendelijke groet, Floor

 2. gerri2652@hetnet.nl

  De soep gemaakt, goed gelukt en smaakte prima. Ook de grieperige buren hebben er inmiddels van genoten !
  Dank je voor het recept ik kijk al uit naar het volgende.Gerri.

 3. Pingback: tapas-Griep? Kippensoep! | | Koken met MarcoKoken met Marco

 4. Pingback: soepen-Griep? Kippensoep! | | Restaurant De MeinRestaurant De Mein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s