Pasta pesca (pasta met vis)

pasta met visDit is blog nummer 100! Grappig: het recept van makreel uit de oven staat met stip op nummer 1 van meest gelezen blogs hier. Wat voor conclusies moet ik daar nu uit trekken? Meer visrecepten op dit door groenten gedomineerde blog?

Ik ben gek op vis en probeer het een paar keer per week op het menu te hebben. Toch vind ik het een lastig product: voor vers moet je toch echt naar de markt of visboer, met de viswijzer op zak en dezelfde dag eten. Voor tussendoor val ik vaak terug op het ‘betere blikwerk’ of diepvries met het juiste keurmerk. –En dan nog, duurzaam gevangen zegt niks over mate van verontreiniging en voedselkilometers maar goed, je moet wat-.

Voor dit recept gebruik ik bijvoorbeeld diepvries kabeljauw (koolvis is ook een goede keuze). Er zitten wat raar gevormde stukken in de zak, maar dat geeft niet. Zo heb ik altijd vis achter de hand om te verwerken in roerbak of curry’s.

  • Laat de vis rustig ontdooien (of gebruik een verse moot witte vis)
  • Maak een tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten (of gegrilde paprika uit een potje, is wat zoeter), smeer de vis hiermee in en hou de rest achter
  • Leg de vis in een met olijfolie ingevette schaal. Voeg toe doorgesneden cherry tomaatjes, nog wat olijven, kappertjes, knoflook teentje, Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn), zout en peper
  • Zet ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde over (200 C). (de vis is gaar als het vlees helemaal wit is en makkelijk uiteen valt)
  • Kook ondertussen volkoren pasta beetgaar en maak wat spinazie klaar
  • Meng de achtergehouden tapenade door de pasta en warm even met de olie/sap van de vis uit de oven
  • Dien op in een schaal: pasta, spinazie en daarop de vis met tomaatjes.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s