Balanssoepje

witlof soepBij het ‘opruimen’ van mijn groentenla kwam ik tegen: een halve knolselderij; een paar schorseneren; flinke stronk witlof;  ui en een grote gele paprika. Bij elkaar vertegenwoordigen al deze groenten alle delen van de plant (wortel; stengel/blad en vrucht). In de natuurvoeding probeer je al deze onderdelen zoveel mogelijk af te wisselen of te combineren in een maaltijd. Deze soep is dus helemaal in balans!

  • Ik maak alle groenten schoon en snij deze in blokjes. Alles wordt even aangebakken in een pan met dikke bodem. Hou wat paprika en witlof achter.
  • (gebruik je geen knolselderij of andere knol, voeg dan een lepel bloem toe en laat even meebakken. hiermee bindt je de soep)
  • Voeg bouillon toe totdat alle groenten ruim onder staan en kook even zachtjes door.
  • Pureer met de staafmixer – proef – voeg een flinke lepel mosterd toe en een beetje citroensap -proef- en peper, zout naar smaak. (eventueel kun je er ook een flinke scheut room doorheen doen)
  • Schep de achtergehouden paprika en witlof door de soep en wat fijngesneden peterselie.
  • Eventueel kun je nog garneren met rooktofu en alfalfa.

Behalve de verschillende delen van de plant, kun je er ook opletten dat alle smaken in balans zijn: zoet (paprika en knolselderij); bitter (witlof, mosterd, alfalfa); zuur (citroensap); hartig (rook van de tofu) en zout.

Advertenties

4 Reacties op “Balanssoepje

  1. zeg, jij hoeft die hele opleiding helemaal niet te gaan doen 🙂

  2. Pingback: soepen-Balanssoepje | | Restaurant De MeinRestaurant De Mein

  3. Pingback: tapas-Balanssoepje | | Koken met MarcoKoken met Marco

  4. Pingback: Balans | (K)eet mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s