Vegan zuurkoolschotel

vegan zuurkoolschotelEen lekker recept via de vegan challenge: zuurkool schotel met pittige tofu reepjes. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik kant en klare tofu reepjes (al dan niet pittig) niet te eten vind, maar in dit gerecht smaakt het prima.

  • Kook aardappels voor de puree in ong. 20 min. – 250 gram pp (ik vervang de helft door pastinaak, kunnen gewoon bij de piepers in het pannetje); Giet de aardappels af en bewaar het kookvocht.  Stamp de nog warme piepers tot puree met een flinke scheut soja (of gewone) room (of boter).
  • Fruit in een braadpan een ui en bak de pittige tofu reepjes  (rook tempeh kan ook) en een klein blikje tomatenpuree mee. Blus af met wat kookvocht tot er een saus ontstaat en laat even doorkoken. Giet er eventueel nog wat room door en maak op smaak.
  • (heb je eters die niet zo dol zijn op de zure zuurkool, stoof deze dan even mee in de saus, hou een klein beetje rauwe zuurkool achter om later toe te voegen voor de ‘crunch’)
  • Doe zuurkool, saus met tofu in een ingevette ovenschaal en dek af met aardappel/pastinaakpuree.
  • Beetje broodkruim met wat klontjes boter erover en ong. 30-35 minuten in de oven op 200 C.

Het is wel duidelijk dat ik geen veganist zal worden …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s