Plaatpizza

plaatpizzaMijn plaatpizza was niet helemaal gelukt. Zonder bakplaat of pizzavorm krijg je niet zo’n mooie bodem. Maar toch mocht het resultaat er wezen dus geef ik het recept graag door:

Begin met die bodem. Dat is niet al te ingewikkeld maar je moet wel rekening houden met een uur wachttijd:

  • 300 gr volkorenmeel
  • 195 ml lauwwarm water
  • 7 gr. gist
  • snuf zout
  • olijfolie

Meng het zout door het meel en los de gist op in het water. Meng vanuit het midden, beetje bij beetje, het water met het meel totdat je een soepel en samenhangend deeg hebt. Doe een natte theedoek over de kom en zet het deeg minsten een 1 uur weg om te rusten. Rol het deeg daarna uit tot een dunne lap en bedek daarmee je ingevette bakplaat of vorm. (afhankelijk van de dikte, heb je voldoende deeg voor een flinke bakplaat en pizza voor 4 personen).

Begin met een tomatensaus op de bodem. Nu kun je naar hartenlust je pizza naar wens aankleden. Ik had uienringen, cherry tomaatjes, mozzarella kaas, champignons, spinazie, olijven en pancetta (rauwe ham). Besprenkel als laatste met olijfolie en geraspte kaas.

Bak de pizza in 20-30 minuten op 190 C.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s