Salade met sinaasappel en gefrituurde gember

venkel-raapsteel saladeDe raapstelen gingen inderdaad in een salade, samen met wat dun geschaafde venkel. Maar het lekkerste van de salade was vooral de dressing van sinaasappel en gefrituurde gember. Stevige smaken die goed bij elkaar passen. Deze dressing past ook heel goed bij witte of chinese kool of andijvie.

  • verhit een laagje olie in een klein pannetje, frituur hierheen de in dunne schijfjes gesneden gember tot ze krokant zijn, vis de gember eruit en laat uitlekken
  • fruit een kleingesneden sjalotje zachtjes in de overgebleven olie, blus af met het sap van een sinaasappel (of rode grapefruit). Haal het pannetje van het vuur en roer er wat honing en peper en zout bij
  • schep de nog lauwe dressing door de fijngeschaafde venkel en laat dit even intrekken (bij de wat hardere rauwe groenten, zoals venkel en kool mag dit best een half uur staan)
  • schep ten slotte de raapstelen erdoor, wat partjes sinaasappel strooi tenslotte de gefrituurde gember erop en wat geroosterde sesamzaadjes
Advertenties

Een Reactie op “Salade met sinaasappel en gefrituurde gember

  1. Pingback: Koolraap ‘pastei’ | (K)eet mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s