Wilde maaltijden-brandnetelpasta

brandnetelHet is groeizaam weer, zou mijn opa zeggen, al is het nog wel koud. Alles knalt in een keer de grond uit. In een mum van tijd is mijn achtertuin veranderd in een salade bar: volop paardenbloemen, zevenblad en sappige radijsblaadjes, spinazie, diverse kruiden.  Al met al genoeg voor een maaltje uit de tuin. Voor de brandnetel moet ik (gelukkig) iets verder weg. Op een wat achteraf gelegen landweggetje kan ik meer dan genoeg plukken.  (als je de brandnetel overgiet met kokend water, ben je gelijk de ‘prik’ kwijt maar echt rauw maak je optimaal gebruik van de aanwezige voedingsstoffen)

Wat kun je nu doen met deze overvloed, behalve eten als salade? Even stoven in de pand bv met een uitje en flink wat knoflook, wat geklutste eieren erbij met melk of room en je hebt een heerlijke fritata. Of als soep: na het stoven bouillon toevoegen en de staafmixer erdoor. Als groene bladgroenten toevoegen aan je smoothie.

Brandnetels zijn ook prima te drogen tussen lagen papier. De gedroogde brandnetels kun je gebruiken als thee of verkruimeld gebruiken om je gerechten te verrijken: toevoegen aan het deeg als je brood bakt, door soepen of sauzen of door (zelfgemaakte) pasta.

Het recept voor een brandnetelpasta vond ik ooit hier

  • Neem voor een lekkere (en goedkope) brandnetelpasta  een flinke hand brandnetels en snij dit in stukken. (Je kunt ook alleen het blad gebruiken). Stoom dit een minuut of 15 op een rekje boven een pan met kokend water en doe het in de blender.
  • Voeg een ei toe per 200-300 gram en maak er een soepele massa van. Met bloem maak je hier een deeg van dat niet meer plakt aan de handen.
  • Laat het deeg onder een vochtige doek 15 minuten rusten en rol het dan uit tot een dunne lap. Snij hiervan smalle stroken. Vier minuten in kokend water is genoeg. Serveren met een klontje (knoflook)boter of hoe je je pasta normaal graag klaarmaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s