Appelcrumble

applecrumble2Dit recept is bijna gênant simpel. Maar hè, waarom moeilijk doen als makkelijk ook heerlijk is. Erg lekker als warm toetje op regenachtige koude ‘voorjaars’dagen en genoeg (?) voor 8 personen:

  • Maak een kruimeldeeg van150 gram koude roomboter,100 gram oerzoet of rietsuiker, 150 gram meel, 150 gram havervlokken en een snufje zout. Hou een beetje boter achter om de schaal in te vetten en 2 el havervlokken voor over het deeg.
  • Rasp de schil van een halve citroen en pers de rest uit
  • Snij 1 kg appels in stukken en meng met de citroensap en -rasp, een el oerzoet (suiker) en kaneel of gember naar smaak.
  • Doe het appelmengsel in een oven schaal van 30×40 cm en het kruimeldeeg erover, strooi de havervlokken en 2 el amandelschaafsel erover
  • Bak in 30-45 min. goudbruin

Serveer warm met een bolletje vanille-ijs. Mjam!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s