Fast food: bloemkoolrijst

bloemkoolrijst‘Rijst’ gemaakt van bloemkool, dat wilde ik al een tijdje uitproberen. Wel hoe makkelijk is dat? Binnen 5 minuten had ik een volledig plantaardig maaltje en nog lekker ook.

De bloemkool hak je gewoon, rauw, in de blender. Ik kreeg als tip er flink wat water bij te doen. Als de bloemkool klein gehakt is, giet je het water eraf. Daarna kun je de bloemkool gewoon verwerken zoals je met gekookte rijst zou doen.

Ik had nog een restje pastasaus en warmde de bloemkool daarin mee, beetje kaas erover en voila. Maar je kunt natuurlijk ook ‘nasi’ maken of het gebruiken als basis voor curry. Afijn, verzin het zelf maar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s