Bananenbrood

bananenbroodKijk dit is weer zo’n recept waar je alle kanten mee op kunt. Bananenbrood kun je werkelijk op elk moment van de dag eten: als cake, toetje of als complete maaltijd (ontbijt of lunch) want voedzaam is het wel. Het zit barstenvol goede ingrediënten die je ook nog eens naar hartenlust kunt variëren. Je maakt het brood in een handomdraai en je kunt ook nog eens je overrijpe bananen kwijt. Nou ja, wat wil je nog meer.

Deze variant vond ik in de recepten van de Vegan Challenge  en bevat dus geen dierlijke producten. Je kunt de olie vervangen door boter en eieren gebruiken ipv bakpoeder maar nodig is het niet.

  • Verwarm de oven voor op 180 C
  • Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom: 300 gr. volkoren meel; 150 gr. oerzoet (of suiker); 2 tl bakpoeder; 50 gram havermout en 150 studentenhaver (of 2 ons goed gevulde muesli), snufje kaneel en zout
  • Pureer of prak 3 overrijpe bananen met 1 dl olie, 1 dl water en een el citroensap tot een glad mengsel
  • Meng alles door elkaar en vul een bakblik of cakevorm met het mengsel. Bak in 45 – 60 min.

NB in een cakevorm kan het zijn dat het brood nog te nat is van binnen, hou dan de langere baktijd aan.

Je kunt makkelijk minder of geen suiker gebruiken, de bananen en rozijnen zijn al behoorlijk zoet. Je kunt ook ander (zuid)vruchten toevoegen als cranberry’s of vijgen.

Advertenties

4 Reacties op “Bananenbrood

  1. Omdat het in een cakevorm soms nog te nat kan zijn, maar wel zo lekker als gebak, mijn vraag/suggestie: zou je hiervoor dan geen ronde, dus platter baksel, vorm kunnen gebruiken? (het is maar een ideetje hoor, ik ben niet zo’n bakster, helaas)

  2. Mag je bij het bananenbrood ook eventueel gist toevoegen ik vind het niet zo goed rijzen smaak is prima maar hij blijft laag of doe ik wat verkeerd .
    Gr. Lucie

    • Hallo Lucie, Je mag natuurlijk alles, het is jouw brood 🙂 maar de term brood is misschien misleidend. Het is eerder een koek en rijst niet echt. Door de banaan en eventueel andere zuidvruchten is het smeuiig genoeg. Is dat niet het geval of wil je het toch luchtiger dan zou ik eerder bakpoeder toevoegen dan gist. Gewoon proberen lijkt me!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s