Viskoekjes

ViskoekjesIk gebruik voor dit recept verse kabeljauw maar (witte) diepvries vis is hiervoor ook heel geschikt. Gebruik je verse vis dan kun je natuurlijk de kop en de graat gebruiken om visbouillon te maken.

  • Maak de vis gaar door het te koken (in bouillon) of te stomen, giet het vocht af en prak de vis fijn; kook 3 à 4 aardappels (op 1 ½ pond vis) en prak deze ook fijn; snipper een uitje
  • Voeg vis, aardappel en ui bij elkaar, meng met een flinke hand fijn geknipte peterselie (en/of koriander) een eetlepel bloem, wat gembernat, peper en zout (proef of het goed op smaak is) voeg dan een rauw ei toe en zet het mengsel even in de koelkast
  • Vorm met de hand klein ballen en druk ze plat; haal de viskoekjes even door losgeklopt ei en bak in de pan aan beide kanten bruin
  • Serveer met zoet-zure chilisaus of komkommer-dille saus en een schijfje citroen als voorafje, borrelhapje of bijgerecht

NB viskoekjes zijn heel goed vooraf te maken. Maak een pittige Thaise variant door gebruik van curry-pasta en vissaus.

Fingerlicking good!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s