Herfstig toetje

appels noten pompoenAppels, pompoen en noten: de herfst komt er weer aan. En met deze ingrediënten maken we een heerlijk herfstig toetje.

  • Zet de oven aan op 150 en rooster hierin walnoten (ong. 30 min)
  • Was ondertussen de pompoen, snij in vieren en verwijder de pitten. Snij dan de vrucht in klein blokjes van ong. 2 cm. – de schil kan eraan blijven, mits biologisch-
  • Smeer de blokjes in met een mengsel van gemberstroop en kaneel en laat even intrekken.
  • Haal de walnoten uit de oven, nu de pompoenblokjes op een bakblik uitspreiden en in de oven
  • Snij ondertussen de appels in blokjes (ook hier kan de schil eraan blijven), smeer direct in met de gember en kaneel en voeg toe aan de pompoen in de oven (of wacht tot de pompoen zacht en verkleurd is en rooster ze apart) NB hou de oven goed in de gaten zodat het fruit niet verbrand.
  • Als alles geroosterd is, meng dan de walnoten, pompoen, appel in een grote schaal. voeg evt. nog wat cranberry’s of rozijnen toe.
  • Serveer met Turkse of Griekse yoghurt en honing
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s