Noten-zaden burger

boek-weten-van-heerlijk-eten-340x340Bij de natuurwinkel pikte ik dit recept op van de noten-zaden burger. Het komt uit het boek ‘Weten van (h)eerlijk eten’, van Rineke Dijkinga. Zeker de moeite waard om eens in te zien trouwens. Met mooie pure recepten, veel  gezondheidstips en achtergrondinformatie over de ingrediënten.

  • Voor de burger gebruik je 50-60 gram p.p. gemengde noten en zaden, maal dit fijn in de blender
  • Voor wat meer volume maal ik ook wat gekookte gemengde bonen en graanvlokken
  • Maal wat zongedroogde tomaten fijn, doe dit met wat olie uit het potje bij de noten, bonen, granen mengsel. Zorg dat het een smeuiig mengsel wordt (voeg zonodig meer olie toe) en maak op smaak met knoflook, peper, zout en pikante paprika poeder. Voeg eventueel wat fijngesneden verse kruiden toe.
  • Maak platte burgers van ong. 1 1/2 cm dik en leg deze even in de koelkast

Volgens het recept bak je nu de burgers ongeveer 30 minuten in de oven op 100 C. Ik vind ze daarmee te droog worden. Gewoon bakken in de koekenpan kan ook of besprenkel de burgers na het bakken met een fijne noten olie.

Advertenties

2 Reacties op “Noten-zaden burger

  1. Hoi, je hebt via mijn blog een Liebster Award gekregen. Kijk maar even bij mijn link, of google even, voor als je het nog niet kent.

    http://eerstkoken.blogspot.nl/2013/11/liebster-awards.html

    Groeten,
    Antoinette van EerstKoken.blogspot.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s