Fastfood: Andijvie zonder rookworst

andijvie-rookworstLekker snel receptje voor doordeweeks: andijvie met witte bonen en iets vleesachtigs. In de Smaakmakend stond dit recept met rookworst. Gekruid gehakt of gehackt (van de vegetarische slager) of andere stukjes (nep)vlees gaat ook prima .

  • verhit olie in een hapjespan en bak hierin het (nep)vlees even aan;
  • voeg een uitje, knoflook en wat rode peper toe en fruit mee
  • meng op een hoog vuur met gewassen en in repen gesneden andijvie totdat deze geslonken is
  • spoel wat witte bonen uit blik* af onder de kraan en schep ze door de andijvie om mee te warmen
  • (ook lekker, nog wat zongedroogde tomaten erdoor)
  • laat alles goed warm worden en breng op smaak met peper en zout

* of week en kook ze zelf maar dan is het slow food geworden. NB grote boterbonen zijn nog veel lekkerder dan gewone witte

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s