Indiasche aardappel pakora’s

2013-11-26 17.08.21Knoedels, rozetten, rösti, gnocchi, kroketten alle aardappel anders variaties kwamen voorbij tijdens deze les van de Groene Kookacademie.* Ik kon geen pieper meer zien aan het eind van de dag. Erg lekker vond ik deze Indiase Pakora’s: eigenlijk gewoon frietjes maar dan met een pittig deeglaagje en een frisse saus:

  • rooster 2 tl korianderzaad in een droge koekenpan en maak fijn met een vijzel;
  • meng met 200 gr kikkererwtenmeel, 2 tl kerrie, zout en +/- 300 ml water (het moet een vloeibaar papje worden, voeg naar gelang de dikte meer of minder water toe) Proef of het beslag pittig genoeg is, het moet net iets te zijn, laat ong. 30 minuten rusten.
  • hak een bosje munt, bosje koriander en rasp een stuk gember (ong. 2 cm) heel fijn, meng door 250 ml yoghurt en maak op smaak met komijn en zout
  • schil en was 700 gr. vastkokende aardappels, snij ze in frieten van ong. 1 cm dik;
  • verhit ondertussen bakolie of kokosvet tot 180C
  • haal de aardappelfrieten door het beslag en bak ze in goudbruin in het vet (proef of ze gaar zijn) – nb niet alles tegelijk in het vet gooien, dan koelt het te snel af-
  • Serveer met de saus

* Vandaag begint een nieuwe groep aan de kookacademie. Ik wens ze veel culinaire avonturen toe! NB Er is nog plek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s