Wortel-kokos cappucino

wortel cappucinoAi, ai, ai dat was weer een heerlijk dagje koken bij de Groene Kookacademie vandaag. Mooie gerechtjes voor op het (kerst?) buffet met prachtige namen als bietendroom, noten medaillons en chili-tonka mousse.

Ik maakte vandaag de wortel-kokos cappuccino: ook leuk als voorgerechtje. Het recept is voldoende voor 4 à 5 kopjes.

  • verhit sesamolie in een pan en fruit hierin een klein uitje met wat verse gember en kurkuma (geelwortel); snij een flinke wortel (ong. 250 gr) in kleine stukjes en bak mee;
  • blus af met 2,5 dl groentebouillon en een klein beetje Thaise groene currypasta, laat een minuut of 20 garen
  • verhit in een andere pan ong. 50 m kokosmelk, voeg een gekneusde stengel citroengras (sereh) toe en/of een paar blaadjes limoenblad, laat een kwartier trekken
  • voeg ong 75 gr ananasblokjes (uit blik, ongezoet) toe aan de wortel (hou een paar blokjes achter) met wat peper, koriander en gemalen venkelzaad, pureer het geheel en maak op smaak met wat limoensap en gembersiroop. Zeef de kokosmelk en voeg toe. Proef of alles goed op smaak is.
  • Vul de glazen met het wortel-kokos mengsel, maak af met opgeklopt melkschuim, garneer met resterende ananas stukjes, blaadje koriander oid en rode besjes (zoals goji bessen)
  • serveer met soepstengels of (lange) theelepels
Advertenties

Een Reactie op “Wortel-kokos cappucino

  1. Pingback: soepen-Wortel-kokos cappucino - Restaurant De MeinRestaurant De Mein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s