Hergebruikte groente

Reduce, re-use, recycle. Dat was jarenlang het mantra van de milieu beweging. Repair is ook nog een mogelijkheid met de opkomst van de repair cafés. Ik zou er graag nog een optie aan toe willen voegen: Re-grow! Het blijkt namelijk verrassend makkelijk om sommige groenten en kruiden opnieuw uit te laten groeien in je vensterbank. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Gemberplant.

Gember: zodra de gemberwortel gaat uitgroeien (er komen knobbeltjes aan) kun je een stukje in de grond stoppen. Al vrij snel ontstaat er blad. Je kunt wachten totdat de gember knol geoogst kan worden maar ook het blad is prima te gebruiken om thee van te trekken.

Paksoi en sla: Snij de onderkant met de worteltjes af en zet ze in water. Van de paksoi en sla kun je het jonge blad oogsten of na een paar weken in de grond poten en uit laten groeien tot een volledige krop.

Bosuitjes en  selderij: Ook hier zet je de onderkanten in water. De bosuitjes en selderij groeien al snel weer uit.

Kruiden als basilicum, peterselie en koriander kun je opnieuw laten groeien. Zet de stengeltjes in het water en als er worteltjes aankomen in de grond. Wie kent er nog meer voorbeelden?

* met dank aan: http://food-hacks.wonderhowto.com/

Advertenties

2 Reacties op “Hergebruikte groente

  1. Bedankt voor de leuke ideetjes. Misschien moet ik dat,ondanks mijn gebrek aan groene vingers, eens uitproberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s