Wat aten zij?

Dit weekend was de landelijke basistraining ‘Zaaien’ van Transition towns Nederland. Terwijl de deelnemers bezig waren met ‘hoofd, hart en handen’ waren Irma en ik in de weer om iedereen op tijd te voorzien van eten en drinken. Een lekkere uitdaging deze keer met veel last-minute aanmeldingen en niet alleen vegetarisch, veganistisch maar ook eters uit de ayurveddische keuken. Tuurlijk, geen probleem.

Het weekend begon vrijdag avond met de Senegalese pindasoep: stevige bite, verrassende smaken, die ging er lekker in.

Bij het ontbijt serveren we een muesli die we een nacht laten weken in de sinaasappelsap. Het maakt de muesli niet alleen lekker en zachter, door het weken krijg je minder fytinezuur binnen en verbetert de opname van mineralen. Erbij ook crackertjes gemaakt van (lijn)zaden en pitten voor degene die minder gluten willen eten. En een broodsmeersel van knolselderij met zonnebloempitten.

Voor de lunch op zaterdag een pittige sinaasappel/wortel salade van de Groene Kookacademie (GKA) en een broccoli soepje. Het avondeten bestond uit een rode bieten carpaccio met winterpostelein, gesmoorde peer en een pompoenpitten crunch (GKA); Kosheri (rijst met linzen van Ottolenghi; pompoen/pastinaak uit de oven en een notensaus (zonder kerrie). Als toetje een vegan pannacotta (kokos en limoen puddinkjes gemaakt met agar-agar) met mangosaus. Okee, dit was wel wat al te ambitieus en bewerkelijk. Djeez, de volgende keer maken we gewoon stamppot met vla-flip toe!)

De volgende dag nog een keer uitpakken bij de lunch met een Maharani Dahl en mais -rozemarijn sneetjes (polenta) in verschillende varianten. Erbij een salade van het restant wortel, kosheri en aangevuld met rode kool. Bij de koffie, tot slot, stukje dadeltaart met kokosvet ipv boter.

Het was voor ons weer een feestje, hopelijk hebben de deelnemers ook genoten. Stuur een berichtje als je van een van de gerechten het recept wilt. Dan post ik deze in een volgend blog.

Advertenties

8 Reacties op “Wat aten zij?

  1. hai Kathy, de culinaire verzorging was toptop op het tt-weekend, van hoogstaand nivo. Ik zou graag het recept van de dadeltaart met kokosvet in je blog lezen. thanx and greetings Brigitta

  2. hoi Keet, laat me svp weten als je weer eens een weekend kookt dan kom ik. Wat het programma ook is. Tjemig, klinkt verrukkelijk allemaal. Gelukkig is het volgende week weer de 1e maandag van de maand 🙂

  3. Hoi Katy,

    Wat heb ik genoten van Irma en jouw kookkunsten de Biolochique tijdens het Zaaien weekend bij TT, duurzaam lekker … ik heb er nog een heerlijke nasmaak van!

    Hartegroet
    Martijn

  4. Pingback: Dadeltaart | (K)eet mee

  5. Pingback: Zaaien: TT basistraining 13-15 maart 2015 - TRANSITION TOWNS PARKSJTAD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s