Vissoep met prei en aardappel

vissoep met aardappel Een heerlijk soepje in al zijn eenvoud. Deze soep is ook prima zonder vlees te maken (er zit wat spekblokjes in) Maar he, vis is ook een dier dus vegetarisch is het al niet meer. De combinatie van vlees en vis  maakt de soep extra lekker.

  • verhit een beetje olie in een pan met dikke bodem en bak daar 10o gram spekblokjes uit
  • snipper 1 ui, snij 2 preien in ringen en bak deze mee in het spekvet
  • roer 2 el bloem door het uimengsel en bak even mee, voeg 1/2 liter bouillon toe en breng al roerende aan de kook
  • voeg 2 aardappelen in blokjes toe (en naar keuze knolselderij en/of wortel), een laurierblaadje en wat tijm; laat het geheel tenminste 10 minuten koken tot de groenten gaar zijn
  • snij 250 gr visfilet in stukjes en laat deze in de bouillon gaar worden
  • verdun de soep met een 1/2 liter melk (of eenzelfde hoeveelheid bouillon), garneer met bladselderij
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s