Milk and cookies voor ontbijt

VakantieHavermoutkoekjes! En dus mag alles een beetje anders. En wat is er leuker dan zelf koekjes maken? Deze koekjes zijn wel zo ongelofelijk simpel en ook nog eens super gezond… Lekker om te dopen in melk en dan heb je stiekem een prima ontbijt. Maar overdag als snack kan natuurlijk ook.

Het basisrecept kan niet eenvoudiger:

  • 1 banaan
  • 50 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad

Ik maal alle ingrediënten afzonderlijk en schep ze dan door elkaar. Het mengsel in hoopjes op de bakplaat scheppen (eventueel iets platdrukken). Ongeveer 20-25 min bakken in voorverwarmde oven op 180 C.

Ok. Deze variant is enigszins ‘rustiek’. Snufje zout erdoor en wat kaneel maakt het al een stuk beter. Vervang je een deel van de havermout door zaden, rozijnen, dadels en ander lekkers dan heb je ineens een heel ‘different cookie’. Mjum!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s