Andijvie taart

Na 3 weken op rij andijvie in het groentepakket zijn de gangbare bereidingswijzen inmiddels uitgeput. Tijd dus voor: taart! Immers van elke groente is altijd wel soep of taart van te maken, zo ook van andijvie. En dan gaan we ook gelijk all the way dus niet met zo’n pakje bladerdeeg of hartige taart-mix. Zo moeilijk is het niet om zelf een deegje te maken:

  • Kneed een stevig en soepel deegje van 150 g bloem, 90 g boter; snufje zout en 1 eetl. koud water. Maak hier een mooie bol van en leg dit verpakt in plastic folie een half uur in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed een grote ingevette ovenschaal met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak 10 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.
  • Ondertussen smoor je een ui met twee tenen knoflook in wat olie, voeg als het zacht is wat in plakjes kastanje champignons of paddenstoelen toe en bak dit even mee.
  • Was de andijvie goed in ruim water, snij in repen en smoor met aanhangend water tot het geslonken is. Laat heel goed uitlekken en meng met het ui mengsel.
  • Snij wat gedroogde tomaten en zwarte olijven in stukjes en voeg toe.
  • Meng tenslotte 250 gram kwark of ricotta met 2 eieren en een paar eetlepels Parmezaanse kaas.
  • Schep alles goed door elkaar en stort op de voorgebakken taartbodem
  • Bak in voorverwarmde oven op 200 C, in ongeveer 45 minuten gaar

Inspiratie voor dit recept heb ik gehaald uit het handige digitale receptenboek van Odin.

Advertenties

Een Reactie op “Andijvie taart

  1. Pingback: (Plant) hartig taartje | (K)eet mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s