Champignon paté

champignonpateDeze paté is ook voor de echte carnivoor onweerstaanbaar. Al is ‘ie wat over de top met noten, kaas èn eieren. Lekker op een toastje bij de borrel. De paté is niet smeerbaar maar kun je in plakken snijden. Wij aten m gewoon bij de maaltijd met (de laatste?) rode kool. De paddenstoelen en de noten zorgen voor een lekker hartige smaak en goede bite.

  • Warm de oven voor op 175C
  • Verwarm de olie en fruit hierin achtereenvolgens 1 ui, 150 gr paddenstoelen, teentje knoflook en wat oregano. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
  • Hak 150 gr gemengde noten (ongezouten) , rasp 1 winterpeen en 150 gr kaas. Meng dit alles goed door elkaar met het paddenstoelmengsel, 1 ei en flink wat verse peterselie.
  • Vul een ingevette ovenschaal met het mengsel. Druk voorzichtig aan en bak de paté in 45 min. gaar en stevig. Laat hem nog 5 min in een open oven staan. Daarna nog 10 min af laten koelen voordat de paté gesneden kan worden.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s