(Post) Paasbrood

PaasbroodTraditioneel wordt er na de vastenperiode paasbrood gebakken: lekker zoet, boordevol luxe ingrediënten. Eigenlijk meer cake dan brood. Wat wel duidelijk is is dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten en dat het ook na de Pasen prima te eten is!

  • roer 150 gr. (room) boter met 150 gr suiker tot een schuimige massa, voeg 1 voor 1 drie eieren toe, wat vanille essence (of suiker) en een snuf zout
  • snij 100 gr abrikozen en 100 gr gedroogde appeltjes in kleine stukjes, meng met 50 gr. sucade* en sap/zest van 1 sinaasappel en sap van 1 citroen door het ei/suiker mengsel
  • Roer tenslotte 250 gr. kwark, 600 gram zelfrijzend bakmeel en 125 gr rozijnen erdoor > let op, het is dikker dan cake- en dunner dan brood deeg, je zult op het eind moeten mengen met je handen.
  • Doe het mengsel in een groot broodblik (of 2 kleine cakeblikken)
  • bak in ong. 70 minuten in een voorverwamde oven op 200 C (laatste 10 minuten met een bakpapiertje erop om verbranden te voorkomen).

* Je kunt helemaal losgaan met de vullingen en andere (zuid)vruchten gebruiken. Als je maar ongeveer dezelfde hoeveelheid aanhoudt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s