Gewokte koolrabi

koolrabi 2Hoe is het mogelijk dat ik nooit eerder over deze prachtige groente heb geschreven. Want prachtig is ‘tie, met die geinige uitsteeksels, en lekker ook. Maar ja, veel verder dan rauw door de salade of in plakken op brood kwam ik niet. En daar vul je natuurlijk geen receptenblogberichtje mee. Dit receptje is ook heel eenvoudig maar ech wel heel lekker:

  • Schil de koolrabi en snijdt ze in grove patatstukken. -Kleine en verse koolrabi kun je gerust met schil en al eten- Kook ze 5 minuten. Je gebruikt ongeveer 1 koolrabi per persoon als bij gerecht.
  • Schil en rasp ong·1 cm gember en fruit dit met een teentje knoflook in olie.
  • Doe de gekookte en goed uitgelekte koolrabistukken erbij en roerbak even op hoog vuur. Maak op smaak met peper/zout
  • Rooster 1 a 2 eetlepels sesamzaadjes in een droge koekenpan en strooi over de gewokte koolrabi.
  • Easy peasy japoneasy!

Koolrabi eet je het liefst zo vers mogelijk. Oudere exemplaren kunnen wat stug en vezelig worden. Wil je ze bewaren dan kun je de koolrabi overigens prima invriezen: eerst even blancheren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s