Tuinbonenhummus met basilicum(olie)

tuinbonen dubbeldopTuinbonen zijn natuurlijk het allerlekkerst als ze supervers en nog klein zijn. Je kunt ze dan zelfs rauw eten als snack, eventueel gedipt in een beetje zout of olie. Zijn de tuinbonen al wat groter, dan kun je ze beter ‘dubbeldoppen’: eerst haal je de bonen uit de peul, vervolgens haal je van elke boon het buitenste grijze, dikke vlies eraf. Je houdt een prachtig groen boontje over (zie foto).

Om er ‘hummus’ van te maken hoef je niet meer te doen dan de boontjes etuinbonenhummusven te blancheren. Vervolgens mix je ze met olie, een geperst knoflookteentje, wat citroensap en peper/zout. Wil je een grove mix dan prak je met een vork, in de blender krijg je een fijnere pasta. Gebruik de hummus als dip of als broodbeleg.

Kruidenolie

Met kruidenolie geef je een interessante draai aan dit simpele recept. Neem bv een bos basilicum* en een paar takjes peterselie. Blancheer deze een paar minuten in koken water en dompel onmiddellijk onder in ijswater. Pers de blaadjes goed uit en mix samen met de olie en een snuifje zeezout tot een felgroene olie. Laat de olie een nacht trekken en zeef ze daarna door een fijne zeef. Bewaar de rest van de olie in de koelkast. Je kunt nog olie toevoegen als afwerking.

*Je kunt de basilicum ook vervangen door verse munt, koriander of dille.

Advertenties

Een Reactie op “Tuinbonenhummus met basilicum(olie)

  1. Klinkt heerlijk, ga ik een keer proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s