Bloemkool anders

Bloemkool-stock-512x768Het is bonen, bonen, bonen wat hier de klok slaat. Vandaar dit keer een recept over: Bloemkool! En dat kan de bloemkool wel gebruiken want, eerlijk is eerlijk, eigenlijk is bloemkool een beetje een suffe groente. Door een beetje te variëren met snijden en bereiden breng je de oemph in de bloemkool naar boven.

Kijk dit ziet er toch al veel beter uit als je de stronk overlangs in plakken snijdt ipv in roosjes verdeeld? Insmeren met wat olie en kruiden en goudbruin roosteren in de oven of de grillpan. Ja, dat kan ook op de BBQ.

In Turkije worden de bloemkoolroosjes (licht gekookt) door de ei en 2a3b442a-2267-4dae-b79c-ee9effd73b95gekruid paneermeel gehaald en vervolgens gefrituurd voor een knapperig korstje.

Maar waarom moeilijk doen? Gewoon de bloemkool in z’n geheel in de oven doen zorgt voor een spectaculair effect.

Verwarm oven voor op 200 C en maak eerst een marinade:

  • een pot dikke yoghurt (350-400 gr)
  • rasp en sap van 1 limoen
  • pittig kruiden mengsel van chilipoeder (2 el); komijn (1 el), knoflook; kerrie (1el); zout en peper

Smeer de bloemkool hiermee egaal in en laat even staan (de rest van de marinade kun je nog 3 dagen bewaren in de koelkast). Zet de bloemkool op de bakplaat en rooster tot de bovenkant droog en licht gebruind is. Dit duurt ongeveer 30-40 minuten. Laat even afkoelen voordat je de bloemkool aansnijdt

Wow! bloemkool_umbraco

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s