Penne a l’arrabiata con i pesci

20160314_192206[1]Het kan zomaar eens voorkomen dat een simpel pasta gerecht voor-door-de-weeks ineens een wow factor krijgt. Tja en wat is dat dan? Arrabiata is toch een gewone rode tomatensaus met een pittig pepertje.  Normaal vegetarisch maar voor deze keer met vis erin.

Het is heel  eenvoudig: uitje fruiten, knoflook, Spaanse peper en paprika langzaam aanbakken in de olijfolie. Dan tomatensaus uit blik of pot erbij, beetje water toevoegen wat kruiden als oregano en tijm. Laat de boel lekker sudderen en zet ondertussen water op voor de (volkoren) pasta.

Mijn favoriete streekkruidenier heeft nu ook vis in het assortiment Ik maak gerookte makreel schoon en voeg de vis toe aan de saus. -ondertussen kook ik de pasta gaar-

Nog een handje zwarte olijven erdoor, wat kappertjes.

Finishing touch: ik smelt wat ansjovis in de koekepan met een beetje olie. Hierin bak ik wat verkruimeld oud brood. Voila: pangrattato ! Heerlijk om erover te strooien (en het bekt toch net ff wat lekkerder dan gebakken broodkruimels).

Wow, de Italiaanse zon breekt ineens door.We trekken een fles wijn open en proosten op het leven!

Advertenties

Een Reactie op “Penne a l’arrabiata con i pesci

  1. Zonder de vis zal dit zeker ook wel goed smaken.

    Vrolijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s