Tropische wintersalade

rode-kool-klaarmakenVan rabarber naar rode kool… daar zit toch zo’n 7 1/2 maand tussen sinds mijn vorige blogje.  Watskeburt? Is er niks meer gaande qua culinaire avonturen? Integendeel zou ik zeggen. Ben volop aan het experimenteren met nog meer plantaardig en nog minder bewerkt en dat is niet allemaal voor publicatie geschikt. En wat eet je dan zoal zul je je afvragen. Nou, met ‘a green, a bean and a grain’ kom je al een heel eind. En dat dat verre van saai hoeft te zijn, blijkt wel uit dit prachtige recept met een explosie aan kleuren en smaken.

  • ‘the green’ is in dit geval rode kool en geraspte wortel. Schaaf de rode kool heel fijn en ‘masseer’ met vers sinaasappel/limoensap en een beetje zout. Laat minstens een uur intrekken zodat de kool zachter wordt.
  • ‘the bean’ is de kikkererwt, de nootachtige smaak is een goede tegenhanger voor de wat bittere kool en zure marinade.
  • ‘the grain’ kan van alles zijn: zilvervliesrijst, parelgort maar ook een tortilla zodat je zo’n kek wrapje kunt maken.
  • De tropische verrassing in deze: blokjes rijpe mango, flintertjes rode peper, koriander, gembersiroop en tot slot geroosterde
    sesamzaadjes.20170117_213217

Het mooie is dat je verder geen dressing nodig hebt. Je kunt de salade rustig een tijdje van tevoren maken en de smaken goed in laten trekken. En nog leuker: dit recept is voor iedereen. Ook als meer eet dan ‘a green, a bean and a grain’, maar nu even niet.

Bonus tip: zo krijg je mooie mango stukjes:mango

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s